loading

Naar de blog

18 januari 2023

Dit artikel delen:

Word een online blackjack pro speler met deze tips

Niets is leuker dan blackjack online spelen. Je winstkansen zijn hoog en met de juiste tactiek verhoog je die kansen nog meer. Lees ons advies voor beginners.

De waarde van de kaarten

Als je blackjack online speelt, hoef je geen rekening te houden met de kleur of het symbool van de speelkaarten. Het gaat louter om de waarde van de kaarten. En die kan verschillen – in sommige gevallen kun je de waarde zelf kiezen. We lijsten de verschillende waarden even op.

  • De waarde van de aas mag je kiezen: die kan 1 of 11 zijn.
  • De kaarten van 2 t/m 10 zijn zoveel waard als het getal dat erop afgebeeld staat.
  • De boer, dame en koning zijn 10 punten waard.

Beschikbare blackjack games op Lucky Games

blackjack spellen op luckygames
  • Airdice Midnight Blackjack
  • Gaming1 Multihand Blackjack

Andere kaartspellen zijn tevens beschikbaar met de video poker games zoals EGT Joker Poker, EGT Jacks or Better en EGT 4 Of a Kind Bonus Poker.

Regels voor de dealer

Of je blackjack nu online of offline speelt, je neemt het altijd op tegen de dealer. Die moet verplicht passen vanaf dat de waarde van zijn kaarten 17 is. Ligt de waarde nog maar op 16? Dan moet hij altijd nog minstens één kaart nemen. Als speler mag je wél al passen vanaf 16. Maar let op: pas niet te vroeg, want je vergroot de kans dat de dealer een betere score haalt!

De basistrategie van online Blackjack

blackjack luckygames casino

Als je blackjack speelt, hou je je in het begin het best aan de basisstrategie. Zo krijg je het spelletje het snelst onder de knie.

Wanneer passen?

  • Heb je 17 of meer? Pas dan altijd. De kans is anders groot dat je boven de 21 punten uitkomt.
  • Heb je 11 of minder? Dan vraag je altijd een kaart bij.
  • Ligt de waarde van je kaarten tussen 12 en 16, én heeft de dealer een lage kaart (2-6)? Pas dan, want de dealer behaalt vermoedelijk meer dan 21.

Wanneer splitsen en verdubbelen?

Als je twee dezelfde kaarten krijgt, kun je ervoor kiezen om je kaarten te splitsen. Krijg je twee achten bedeeld? Splits dan altijd. Daarnaast kun je ook je inzet verdubbelen. Als jij een aas hebt en de dealer heeft een kaart tussen de 2 en 10, is het altijd verstandig om te verdubbelen.

Speel blackjack online bij Lucky Games

Klaar voor een potje blackjack? Begin online te spelen bij Lucky Games. Veel succes!