loading

Naar de blog

6 februari 2023

Dit artikel delen:

Online roulette spelen? Ontdek de belangrijkste regels

Het principe van online roulette is eenvoudig. Je zet in op één of meerdere nummers, voordat je aan het rad draait. Als de bal op een van de gekozen nummers terechtkomt, win je. Zijn de roulette spelregels echt zo makkelijk? Ja, maar pas op: de verschillende inzetten dwingen je om goed na te denken over je spelstrategie.

Plaats je inzet

Wanneer je een spelletje online roulette start, zie je een speelmat met een reeks getallen. Om te spelen, moet je je inzet (of jeton) op het genummerde veld van je keuze plaatsen. Hiermee bepaal je je inzet: van 10 eurocent tot 10 euro per token. Een hogere inzet levert je een grotere winst op.

Inside bets: grote winsten binnen handbereik

Bij een interne inzet of inside bet kies je één of meerdere eenvoudige vierkanten. Het slagingspercentage is lager, maar de winst groter.

  • De meest risicovolle inzet is straight up, wat inhoudt dat je op een enkel nummer gokt.
  • Bij een split bet plaats je twee jetons op twee verschillende nummers.
  • Inzetten op een hoek (vierkant) is inzetten op vier aangrenzende nummers om een ​​vierkant op de speelmat te vormen – bijvoorbeeld 14, 17, 13 en 16.
Online roulette spelen? Ontdek de belangrijkste regels.
  • Bij verticaal roulette kun je op zes nummers tegelijk inzetten door je tokens aan het einde van twee rijen te plaatsen.
  • Als je op de Amerikaans roulette speelt, speel je met een enkele chip, die je plaatst op de 0, 00 en de nummers 1, 2 en 3.
Online roulette spelen? Ontdek de belangrijkste regels.

Outside bets: inzet op een serie

Beperk je liever de risico's om langer te spelen? Kies in dit geval voor series en plaats je jetons buiten de speelmat. Hier zijn de spelregels voor externe inzetten of buiten inzetten bij roulette.

  • Even sum betting: je zet in op rood of zwart, de eerste helft van de getallen, de laatste helft of alle (oneven)even getallen.
  • Inzet op de dozijn: je zet in één keer in op een derde van de getallen (1-12, 13-24 of 25-36).
  • Column Bet: Je zet in op een verticale rij naar keuze.

Roulette Spelregels: Test de Strategieën

Geluk lacht je toe? Speel online roulette bij Lucky Games en test strategieën in de demo-modus. Wil je een roulettespel als geen ander? Probeer Deal or No Deal Roulette of Steampunk Roulette.